Újabb zsák pénzt önt startupokra a Qualcomm

Jelentős összeggel támogatná azokat az ötleteket, induló vállalkozásokat a Qualcomm, melyek valamilyen életképesnek mutatkozó, 5G-re épülő termékkel vagy szolgáltatással állnak elő.

Jelentős összegű, 200 millió dolláros kockázati tőkealapot hozott létre a Qualcomm annak érdekében, hogy azzal olyan cégeket, jellemzően induló vállalkozásokat támogathasson, melyek 5G-s mobilhálózatra csatlakozó eszközöket fejlesztenek – jelentette be az amerikai chipgyártó csütörtökön. A befektetési alap létrehozásával a vállalat jól felfogott célja, hogy az okostelefon-piacon kívül (is) kiterjedten használják azokat a jelfeldolgozó áramköröket, melyeket a Qualcomm fejleszt és gyárt.

A Qualcomm jelenleg a világ legnagyobb (5G-s) chipbeszállítója, lapkái megtalálhatók szinte az összes ismert okostelefon-gyártó egyes készülékeiben. A vállalat növekedésének egyik záloga, ha a lassuló növekedést mutató okostelefon-piacról sikerül más irányokba is kitörnie, melyhez az 5G-s fejlesztések, különösen az IoT-szegmens megfelelő táptalajt adhat a vállalat számára.

qualcomm_hq

A Qualcomm 5G Ökoszisztéma Alapnak nevezett kezdeményezés ennek megfelelően az okostelefon-gyártókon kívül minden olyan startupot kész támogatni, melyek az 5G-s értéklánchoz bármilyen módon kapcsolódó berendezést vagy applikációt gyártanak, fejlesztenek.

A San Diego-i székhelyű vállalat befektetéskezelő cége az ezredforduló óta jelentős összegekkel támogatott különböző területeken működő, induló vállalkozásokat. Az eddigi, mintegy 350 támogatott cég vagy projekt közt ott van egyebek mellett a Xiaomi, a Fitbit, a Zoom, a Cloudflare vagy éppen a Waze is.

forrás: hwsw.hu