5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Úgy tűnik, beütött a baj a Windows 11 januári frissítésével

Sokan panaszkodnak arra, hogy sehogy sem tudják telepíteni az idei első Windows 11-frissítőcsomag egyik elemét.

Úgy tűnik, nem indult szerencsésen az év a Microsoftnak, már ami a Windows-frissítéseket illeti. Először a Windows 10-et érintette egy probléma az év első frissítésével, majd most kiderült, hogy a Windows 11-et is érinti egy hiba.

Az áradó felhasználói panaszokra a Windows Latest figyelt fel: ezek arról szólnak, hogy a KB5034123-as, jelentős, januári biztonsági frissítés nem tud települni sokaknál, és 0x800f081f hibával megakad a folyamat. Néhány visszajelzés 0x80188309-es telepítési hibáról is szól.

A portál több felületen is találkozott panaszos felhasználókkal – a Microsoft támogatási fórumai mellett a Redditen, valamint ők maguk is kaptak ilyen beszámolókat.

Vannak, akik megpróbálkoztak a hibaelhárítással, eredménytelenül. Másoknál 25 százalékig jut el a telepítési folyamat, és utána szakad meg. A Windows Latest – és jelen sorok szerzője – gond nélkül tudta telepíteni a frissítést, de a nevezett lap például dadogást tapasztalt a hangban, amikor játszott, vagy valamilyen streamingfelületen videót nézett.

A hiba tehát nem mindenkinél jelentkezik, de a sokfelé előforduló visszajelzések nagy száma alapján valószínűsíthető, hogy nem csak elszórt esetekről van szó. A Microsoft egyelőre nem jelezte, hogy tudna a problémáról.

A különféle módszerek helyett érdemes lehet megvárni, míg maga a Microsoft ad ki egy javítást – a Windows használatát nem befolyásolja negatívan a probléma, legfeljebb zavaró lehet a beragadt frissítés.

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: Microsoft