Termeléslogisztikai tervezés

A termelő cégek esetében elsődleges kérdés a termelés zökkenőmentes biztosítása, valamint az iparági szabványoknak való megfelelés. Az Adversum Kft. termeléstechnológiai tanácsadás keretében segít a gyártósori rendszerek és a gyártáskiszolgálás optimalizálásában, az üzemi belső elrendezés kialakításában.

Mivel minden gyártás egyedi, ezért minden alkalommal teljesen egyedi megoldást alakítunk ki ügyfelünk számára. A munkafázisok azonban általában azonosak: először feltárjuk a helyzetet és megismerjük a problémát, majd kidolgozzuk a megfelelő megoldást és rendszertervet készítünk. Az ilyen projektek végén általában a kivitelezés koordinálásában is aktív szerepet vállalunk.

-> Gyártósor elrendezés: a gyártás által támasztott követelmények figyelembevételével hogyan tudja segíteni a gyártósor anyagellátását egy megfelelő gyártósori elrendezés?

-> Termeléskiszolgálási technológia: milyen tárolási és anyagmozgatási technológiákkal érdemes eljuttatni az alapanyagot vagy készterméket a raktárból a gyártósorra és vissza?

-> Termeléskiszolgálási folyamatok: milyen folyamatokkal, milyen lépésekben kell a termeléskiszolgálást végezni annak érdekében, hogy megbízható és rugalmas gyártáskiszolgálási rendszert kapjunk?

Amennyiben termelő rendszerét megvizsgáljuk és a talált problémákat orvosoljuk, a következő előnyökre tehet szert:

  • Csökken a gyártósori készlet, így kevesebb tőke áll a készletben, míg a gyártás zavartalan marad.
  • A gyártási kapacitás megbízhatóan tervezhető lesz, ezáltal jól méretezhető a kiszolgáló személyzet és infrastruktúra.
  • A szabályozott folyamatoknak köszönhetően a termékek pontosan nyomon követhetők, így az esetleges hibás termékek könnyedén visszahívhatók.
  • Gördülékenyebbé válik a termelési folyamat, így a kevesebb fennakadás rugalmasabb működést és nagyobb teljesítményt biztosít.

A rendszertől elvárt minőségi szint nagyobb pontossággal biztosítható, ezáltal elérhető, hogy ne merüljenek fel többletköltségek az elvárttól eltérő minőségű termékek miatt.

termelés

Keressen bennünket bizalommal, várjuk szíves megkeresését!

Gál István
Logisztikai Magiszter
Telefon: 06-30/228-5900
E-mail: istvan.gal@adversum.hu