5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Rég vágyott funkció érkezik a Windowsba

Hasznos funkciót kapnak a számítógépükön Windows 11 operációs rendszert, mobiljukon pedig Androidot használók.

Az új kamerafunkció teljesen vezeték nélküli, és jó szolgálatot tehet azoknál, akik számítógépén nincs kamera, vagy mondjuk a laptop beépített webkamerájának minősége gyenge – utóbbi sajnos mai napig létező jelenség, akár a drágább notebookok esetében is.

Az előzetes, Insider-csatornán tesztelés alatt álló újdonság használatához először a Link to Windows alkalmazást kell letölteni a Play Áruházból az androidos készülékre.

Ezt követően a Gépház – Bluetooth és eszközök – Mobileszközök – Eszközök kezelése menüpontba kell navigálni (a tényleges magyar fordítás eltérhet ettől). Itt fel kell jogosítani a számítógépet arra, hogy hozzáférjen az adott androidos készülékhez.

Ha a folyamat sikeres, erről egy értesítés is érkezik a mobilra/táblagépre, és a kiadott képernyőképek alapján a kamerakép megosztásának szüneteltetésére is lehetőség van – a mobilon és a Windows 11 tálcájáról egyaránt. Az külön örömteli, hogy az elő- és hátlapi kamerák között is lehet váltani – utóbbiak minden esetben jobb minőségűek.

A funkció használatához legalább Android 9-et futtató eszközre van szükség – a legtöbb mobil már ilyen –, és a Phone Link appot is frissíteni kell hozzá, ha az más okból már korábban telepítve lett. Az újdonságot már az összes előzetes Windows 11-csatornán teszteli a Microsoft, így minden valószínűség szerint rövidesen a közhasználatú, stabil kiadásba is elérkezik.

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: en.shiftdelete.net