5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Nem jött be az iPhone óta legnagyobb dobásnak tartott eszköz, sorra viszik vissza az Apple-höz

Sok a panasz az Apple 1,3 millió forintos készülékével kapcsolatban.

Az Apple Vision Pro néven futó virtuális- és kevert valóság (AR/MR) szemüvegéről sokan úgy tartották, hogy ez lehet az óriásvállalat legnagyobb dobása az iPhone óta. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem így lesz, legalábbis a Verge arról ír, hogy meglehetősen sokan visszaküldik a készüléket, ezzel együtt ugye vissza is kérik a 3500 dolláros, azaz ~1,3 millió forintos vételárat, – amit egyébként meg is tehetnek a vevők, amennyiben a vásárlástól számított 14 napos próbaidőn belül tartanak erre igényt.

A legtöbb panasz a Vision Próval kapcsolatban, hogy nem kényelmes, amit a súlyának (nagyjából félkilós), valamint a szemüveget a fejhez rögzítő pánt kialakításának tudnak be a tulajdonosaik, de említették még, hogy fej-, szem- és nyakfájást, valamint szédülést okoz. A kényelmi és/vagy egészségügyi szemponton túl azonban sokan nehezményezték azt is, hogy kevés alkalmazás és játék elérhető rá, a filmnézés pedig nem ad extra élményt, vagyis nem lehet kihasználni a szemüveget és a funkcióit.

A készülék egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, azt nem tudni, hány darabot adott el eddig az Apple (becslések szerint februárban 200 ezernél járt), ahogy azt sem, hogy mennyien viszik vissza, az viszont biztos, hogy – a Verge gyűjtése alapján – a közösségi felületeken sokan panaszkodnak a termékre.

Forrás: player.hu

Kép forrása: apple.com