5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Megint problémásra sikerült a Windows frissítése

A Microsoft elismerte, hogy Windows 11 alatt gondok támadhatnak a februári biztonsági frissítések telepítésekor.

Januárban és februárban is problémák merültek fel a Windows biztonsági frissítésével. Először a januári hibajavítások telepítése fulladt kudarcba sok számítógépen. Ezzel kapcsolatban a Microsoft közölte, hogy a gondokat az okozza, hogy bizonyos esetekben a Windows egyik rendszerpartíciója túl kis méretű, ami miatt a Windows 10 és egyes Windows Server kiadások esetén meghiúsulhat a telepítés. A fejlesztők átmeneti megoldás gyanánt az érintett partíció méretének növelését javasolták, amit lemezkezelő alkalmazással vagy a Microsoft által kiadott PowerShell script segítségével lehet megtenni. Az átmeneti megoldás azonban nem igazán nyugtatta meg az érintett felhasználókat, üzemeltetőket (mivel vannak kockázatai a partíciók módosítgatásának), ezért a Microsoft jelezte, hogy dolgozik egy végleges megoldáson.

A januári fiaskó után a februári Windows frissítés kapcsán is egyre több panasz jelent meg az interneten. Ezúttal a Windows 11 (22H2 és 23H2) felhasználók egy része bosszankodott, mivel egy 0x800F0922 kóddal ellátott hiba kíséretében a frissítések 96 százalékos készültségi foknál megakadtak.

A Microsoft kivizsgálta a bejelentéseket, és megerősítette, hogy esetenként valóban akadhatnak gondok a februári frissítések telepítésével. Átmeneti megoldás gyanánt a rejtett „C:\$WinREAgent” mappa törlését, valamint a számítógépek újraindítását javasolta. Ugyanakkor közölte, hogy dolgozik egy javításon annak érdekében, hogy a frissítés minden PC-re gond nélkül települhessen fel. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy a javítás javítása mikor válik majd elérhetővé.

Forrás: biztonsagportal.hu

Kép forrása: Bigstock