5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Már be is mutatták az első okosszemüveget, ami az OpenAI forradalmi technológiáját használja

Májusban mindenki leesett állal nézte, amikor az OpenAI egy olyan új generatív mesterséges intelligenciát mutatott be, ami szinte az emberekhez megszólalásig hasonlóan képes kommunikálni a felhasználóval. Most egy hongkongi cég az okosszemüvegeibe is beépítette a technológiát.

A Solos AirGo Vision a ChatGPT-4o vizuális képességeit használja ki a szemüveg keretébe beépített kamera segítségével, így a gyártó állítása szerint az eszköz nem csak arra képes, hogy felismerjen embereket, tárgyakat vagy helyeket, de akár olyan kérdésekre is tud válaszolni, mint hogy mit látunk a képen, mennyibe kerül, és meg tudjuk-e venni máshol olcsóbban.

Az okosszemüveg egy beépített ledes fénnyel értesíti a felhasználót a beérkező hívásokról és üzenetekről, és ahogy a Solos korábbi készülékei, ez is képes élőszóban kommunikálni a tulajdonosával, hangosan felolvasni az üzeneteket és több mint tíz nyelvre fordítani valós időben.

Ahogy arról az Interesting Engineering beszámolt, a szemüveg már júliusban boltokba kerül 250 dolláros, vagyis nagyjából 90 ezer forintos áron. Bár kifejezetten erről nem találtunk információt, de ahogy a már forgalomban levő szemüvegeik, várhatóan ez is világszerte kapható lesz, és a Solos honlapjáról lehet majd megrendelni.

Forrás: raketa.hu

Kép forrása: yankodesign.com