Készletgazdálkodás

A kereskedő és gyártó cégek általában kiemelt figyelmet fordítanak készleteik alakulására, hiszen ezek a vállalati összvagyon igen nagy részét képviselik. Az Adversum Kft. készletgazdálkodási tanácsadás keretében segít megtalálni a készletek csökkentésének lehetséges útjait a hiány minimalizálása mellett.

Az ilyen munkák első lépéseként a kereslettervek rendelkezésre állását és pontosságát elemezzük és szükség esetén javaslatot teszünk a módosításra. Amennyiben a kereslettervező rendszer megfelelő, úgy az egyes termékekhez vagy termékcsoportokhoz rendelhető készletstratégiák és készletalgoritmusok kiválasztása és testreszabása következik. Hálózatos raktári rendszer esetén kiemelt figyelmet fordítunk az optimális hálózati megoldás megtalálására.

-> Kereslet-előrejelzési módszertan: milyen módon milyen adatokból érdemes működtetni a forecasting rendszert ahhoz, hogy minél pontosabb bemeneteket adjon a készletezési rendszer számára?

-> Készlettervezési algoritmus: milyen logikával, milyen algoritmussal adjunk választ a MIKOR és MENNYIT rendeljünk kérdésre?

-> Készletezési költségek: hogyan határozzuk meg a különböző, készletezéssel összefüggő költségeinket, amelyek a készletezés alapját jelentik?

készletgazdálkodás

Miért válasszon minket?

Amennyiben velünk dolgozik, korábbi tapasztalatainkat felhasználva speciálisan az Önök igényeinek megfelelő készletezési rendszert állítunk össze. Az előnyök kézzelfoghatóak lesznek:

  • A készletezéssel kapcsolatos összes költség figyelembevételével cégszintű költségcsökkentést lehet elérni úgy, hogy a kiszolgálási színvonal megadott szinten
  • Többraktáras készletezés esetén képes lesz megmondani, hogy melyik terméket melyik raktárban kell tartania és melyikben nem.
  • Készletező rendszere képes lesz figyelembe venni a beszállítói megállapodásokat és egyéb kötöttségeket, sőt kiszámíthatja, hogy egy-egy kötöttség mennyibe kerül Önnek, így konkrét tárgyalási alapja lesz a beszállítóival szemben.

Helyzettől függően különböző készletstratégiákat próbálhat ki és szimuláció segítségével elemezheti az eredményeket, így jóval a versenytársak előtt felkészülhet a különböző piaci helyzetekre.

Keressen bennünket bizalommal, várjuk szíves megkeresését!

Gál István
Logisztikai Magiszter
Telefon: 06-30/228-5900
E-mail: istvan.gal@adversum.hu