5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Itt van Elon Musk következő dobása: az XMail

E-mail-szolgáltatást készít Elon Musk, legalábbis egyértelműen erre utalt egy X-en közzétett bejegyzésben. Az új platformot XMail néven emlegetik és a Gmail dominanciájának kihívására hozhatják majd létre – írja az Interesting Engineering.

Az XMailről Musk egyelőre csak annyit árult el, hogy „érkezik”, arról semmit sem lehet tudni, hogy mikor válik elérhetővé, pontosan milyen funkciókat kínál majd vagy, hogy fizetős lesz-e.

Az viszont valószínű, hogy az e-mail szolgáltatás valamilyen módon integrálva lesz az X applikációjába. Erről nemcsak az XMail elnevezés árulkodik, hanem az is, hogy Musknak tudvalevően régi vágya egy mindent magába foglaló alkalmazás létrehozása. Éppen ezért korábban már utalt egy XTube nevű videós szolgáltatás és egy XPay nevű fizetőrendszer létrehozására is.

A szakértők szerint a techmilliárdosnak nem lesz könnyű meggyőznie az embereket, hogy cseréljék le megszokott e-mail-címüket egy újra, viszont elképzelhető, hogy sikerül sok felhasználót elcsábítania, ha a Gmailnél biztonságosabb, személyre szabhatóbb, több funkciót kínáló platformot alkot.

Forrás: 24.hu

Kép forrása: X