5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Hamarosan sokkal könnyebben elérhetünk mindent mobilunkról a Windows 11-ben

Ha összekapcsoljuk a telefont és a gépet, könnyebben ráláthatunk például üzeneteinkre és alkalmazásainkra.

A Phone Link egy, a Microsoft által kifejlesztett szinkronizáló alkalmazás, mely a windowsos PC-k androidos és iOS-es mobileszközökkel való összekapcsolására szolgál, hogy a gépen keresztül láthassuk az értesítéseket, telefonálhassunk vagy használhassuk akár a mobilalkalmazásokat. Ahhoz hogy ezt a funkciót elérjük, eddig le kellett tölteni a szükséges alkalmazást, de erre a közeljövőben már nem biztos, hogy szükségünk lesz: a Phone Linket közvetlenül a Windows 11 Start menüjébe integrálják.

Ezt az értesülést a vállalat is megerősítette egy mai bejegyzésében. A jövőben a telefon állapota, valamint a legfontosabb eszközök parancsikonjai az alkalmazások listája mellé kerülnek. Ezt jelenleg még manuálisan kell megoldanunk, ha szeretnénk használni az alkalmazás kínálta lehetőségeket.

Így például ha a Phone Link alkalmazáson keresztül szeretnénk egy SMS-t küldeni, akkor mostantól gyorsabban elérhetjük azt a Start menüből. A Microsoft hozzáteszi, hogy a felhasználók jövőben akár a Start menün keresztül is megnézhetik a telefonjukon végzett legutóbbi tevékenységeket.

Emellett az üzenetek, híváslisták és a fényképek is közvetlenül elérhetők lesznek innen a telefon megnyitása nélkül, hogy a gépnél ülve se maradjunk le semmiről. A két eszköz tulajdonképpen így tetszés szerint használhatóvá válik hívások, üzenetek és minden egyéb telefonon végzett tevékenység folytatására.

Az újdonság egyelőre csak androidos készülékkel működik, az iOS-támogatás későbbre várható. A szolgáltatás még béta verzióban, a Phone Link 1.24052.124.0 verziójával és a Windows 11 Insider Preview 22635.3790-es Build 22635.3790-es verziójával érhető el. Hogy mikor válik elérhetővé minden felhasználó számára, az egyelőre még nem derült ki.

Forrás: pcwplus.hu

Kép forrása: blog.olx.com.pk