5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Ezernél is több alkalmazás érhető el az Apple Vision Pro headsetre

Az Apple bejelentette, hogy most már több mint ezer alkalmazás létezik, amelyeket kifejezetten a Vision Pro kevert valóság headsetre terveztek. A bejelentést egészen pontosan Greg Joswiak, az Apple marketingért felelős vezető alelnöke tette, aki azt is hozzátette, hogy több, mint másfél millió kompatibilis app van, amelyeket szintén használhatunk a készülékkel.

A készülékre telepíthető applikációkat egy külön, úgynevezett visionOS App Store-on keresztül érhetjük el, és 12 nappal ezelőtt még nagyjából 600 alkalmazás közül választhatott az a maroknyi szerencsés, akinek a birtokában van az Apple méregdrága headsetje. Néhány kulcsfontosságú szolgáltatás és platform, mint például a Netflix, a YouTube és a Spotify azonban arra jutott, hogy egyelőre nem éri meg nekik dedikált alkalmazást fejleszteni a Vision Pro-ra. Így a felhasználóknak a Safari böngészőn keresztül kell használniuk az általuk biztosított szolgáltatást.

A Google tulajdonában lévő videószolgáltatás fejesei később megváltoztatták az álláspontjukat, és elárulták, hogy egy kifejezetten a headsetre fejlesztett alkalmazás már fejlesztés alatt áll. Egyesek azt gondolják, hogy a YouTube 180 fokos fordulatot tett, mivel látta a headset sikerét, de az is bőven benne van a pakliban, hogy attól félnek, hogy elmarad a jogdíjak kifizetése, miután egy külsős fejlesztő létrehozott egy alternatívát, amit 5 dolláros áron kínál a felhasználók számára.

Forrás: techlabor.hu

Kép forrása: apple.com