5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Elkészítik „a mesterséges intelligencia iPhone-ját”: Jony Ive és Sam Altman cége egymilliárd dollárra számít

Steve Jobs Apple-legenda özvegye is feltűnik a cég körül, ami a mesterséges intelligenciát széles társadalmi körben elterjesztő eszközön dolgozik.

Még 2023 őszén robbant a hír, hogy – állítólag – saját mesterségesintelligencia-hardveren dolgozik a ChatGPT-t is fejlesztő OpenAI. Nem is akárkivel, a hírek szerint ugyanis Sam Altman mellett az Apple korábbi formatervezője, Jony Ive is részt vesz a projektben.

Az eszközről azonban egészen keveset tudni, konkrétan semmit. A mesterséges intelligencia magától értetődő, ha már az OpenAI-ról van szó, és a pletykák szerint kijelzője sem lenne a kütyünek – de azt cáfolták, hogy valamiféle okostelefonról lenne szó.

Most úgy hírlik, hogy Jony Ive és Sam Altman egy új, közös céget alapított, mely az MI-hardvert gyárthatná. Már befektetőket is keresnek ehhez, és nem kevés pénzben bíznak: 1 milliárd dollárt, azaz körülbelül 358 milliárd forintra szeretnének szert tenni – írja a The Information.

A portál forrásai szerint az OpenAI rendszeres befektetőivel is tárgyalnak. Érdekes név a listán az Emerson Collective, ami egy Laurene Powell Jobs által alapított kockázati tőkebefektető vállalat – a nő Steve Jobs Apple-alapító özvegye.

Egyelőre azonban még sok a kérdőjel a termék, és úgy általában az egész projekt körül. A szándék azonban komolynak tűnik, és lehet, hogy végül épp az Apple saját MI-megoldásaival kell majd versenyre keljen az Ive és Altman által piacra dobott eszköz.

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: Getty Images