5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Egyszerűen dobálhatja az alkalmazásokat a telefonja és a számítógépe között

Leegyszerűsítheti az okostelefon, a számítógép és a tablet együttes használatát a Lenovo és a Motorola új megoldása az alkalmazások és a tartalmak egyszerű megosztásával e három eszköz között.

A Lenovo és a tulajdonában álló Motorola bemutatta a Smart Connect szoftvermegoldást, amely célja, hogy több eszközön (telefon, tablet, számítógép) használható felhasználói élményt lehessen létrehozni egyetlen megoldással.

A felhasználók könnyen válthatnak és folyamatos munkafolyamatot tarthatnak fenn meglévő eszközeiken. Például egyszerűen átvihetik a telefonjukon megjelenő tartalmakat egy nagyobb képernyőre, áthelyezhetnek játékokat, filmeket, tévéműsorokat és alkalmazásokat a számítógépre, hogy több hely legyen a munkához és a játékhoz. Mindehhez nem kellenek kábelek vagy egyéb kiegészítő eszközök, egyszerű gomb-/billentyűnyomásra van csupán szükség.

A Smart Connectnek köszönhetően egyetlen billentyűzettel és egérrel lehet navigálni a számítógép, a táblagép és telefon, zökkenőmentes, folyamatos kurzormozgásokkal. Egyszerű csúsztató mozdulattal lehet átvinni alkalmazástevékenységeket az eszközök között. Vagy például elkezdeni egyiken egy videót, majd félbehagyni és az adott ponttól folytatni azonnal a másik eszközön.

A bejelentés szerint az értesítések is szinkronizálása is megoldott, így naprakészek lesznek az üzenetek és az értesítések minden eszközön anélkül, hogy váltani kellene közöttük. Nincs szükség e-mail-küldésre vagy üzenetküldő szolgáltatás használatára képek és szövegek másik eszközre másolásakor, minden olyan, mintha a felhasználó egyetlen eszközön dolgozna. A telefon webkameraként is működhet: érdemes kihasználni a nagyfelbontású kamerák előnyeit videohívásoknál vagy élő közvetítéseknél. A telefon hotspotként is használható.

Ami a kompatibilitást illeti, a pontos részletek a funkció induláskor derülnek majd ki, pár hónapon belül. Annyit azért már most is tudni, hogy Smart Connect minden Windows 10 vagy újabb rendszert futtató Lenovo PC-n elérhető lesz a Microsoft Áruházon keresztül, valamint bizonyos Lenovo táblagépeken és Motorola eszközökön a Google Play Áruházban.

Forrás: hvg.hu

Kép forrása: electromarket.com