5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

Az Apple olcsóbb Vision Pro-t dobhat piacra?

Az Apple Vision Pro február elején jelent meg az Egyesült Államokban. A hype-ot követően az eladások visszaestek, és az Apple nehezen tudta fenntartani a vásárlók érdeklődését első térbeli számítógépe iránt. Két okból kifolyólag ez a termék bukásnak tűnik, legalábbis egyelőre: hiányoznak belőle a kulcsfontosságú alkalmazások, és az ára nevetségesen magas, megfelelő felhasználási eset nélkül.

Ezzel együtt egy olcsóbb Apple Vision Pro jó hír lehet a népszerűségének bővítése szempontjából. Jelen pillanatban úgy tűnik, az Apple-t jobban érdekli ennek az eszköznek a globális elterjesztése, mint az olcsó változatának kiadása. Mivel a kínai megjelenés küszöbön állónak tűnik, az Apple az Egyesült Királyságban, Kanadában, Németországban és Franciaországban is készül a Vision Pro megjelenésére, ami a WWDC 2024-ig bármikor megtörténhet.

A legfrissebb Power On hírlevél szerint a Bloomberg munkatársa, Mark Gurman szerint a vásárlóknak 2026 végéig nem kell számítaniuk a második általános modellre, „bár a vállalat megpróbálja kitalálni, hogyan lehetne előtte egy olcsóbb változatot piacra dobni”. Egy korábbi jelentésében Gurman azt mondta, hogy az Apple belsőleg 1500 és 2500 dollár közötti árakat tárgyalt a közelgő „olcsó” Apple Vision Pro modellről. Az alacsonyabb felbontású kijelzők, és a Mac chipet helyettesítő iPhone processzor mellett a vállalat az EyeSight funkció eltávolítását, valamint kevesebb külső kamera és érzékelő beépítését is tervezheti.

Tavaly Ming-Chi Kuo elemző szerint az Apple törölte az olcsó headset projektjét, amely várhatóan 2025-ben landolt volna. Ezzel együtt úgy tűnik, Cupertino nem igazán döntötte el, hogy mihez kezdjen. Mivel az Apple a magasabb kategóriás termékekre koncentrál, egy olcsóbb Apple Vision Pro még mindig egy rakás pénzbe fog kerülni, ami azt jelenti, hogy nem számíthatunk egy Meta Quest eszközhöz hasonló verzióra. Ráadásul a mozgásbetegség elkerülése érdekében Cupertino nem kínálhat olcsóbb kijelzőket vagy gyenge processzorokat.

Forrás: itbusiness.hu

Kép forrása: AP Photo