Az Apple már vizsgálja az új MacBook Prók hangszóró problémáit

Ha furcsa, leginkább kattogásra emlékeztető hangot vélsz hallani az új 16″-es MacBook Pro használata közben, amikor ugrálsz a videólejátszóban, nem az érzékeid csalnak meg. 

Bármennyire is sikerült fenomenálisra a legújabb MacBook Pro, egyetlen apró bug mégis megbújt az új eszközben. Mert mint tudjuk, az ördög mindig a részletekben lakozik….

A napokban egyre több felhasználó kezdett panaszkodni, hogy videó- és hanglejátszás közben, vagyis egészen pontosan annak leállításakor valamilyen kattogó, recsegő, pukkanó hangot hallanak az eszköz hangszóróiból. A probléma sajnos nem egyedülálló, az Apple is elismerte. Már rajta vannak Cupertinóban, hogy megtalálják a hiba forrását és úgy tűnik, szoftveres javítás keretében igyekeznek hamarosan orvosolni a problémát.

Egy az APR-eknek szánt hivatalos feljegyzésben az alábbi áll:

Ha a felhasználó kattogó hangot hall, amikor a lejátszás megszűnik a MacBook Próján (16″, 2019)

A Final Cut Pro X, Logic Pro X, QuickTime Player, Music, Movies és egyéb hanglejátszásra képes alkalmazások használata során a felhasználó roppanó hangot hallhat a hangszórók felől, amikor a lejátszás leáll. Az Apple már vizsgálja a problémát. És tervezi a hiba javítását egy következő szoftver update-ben.

Ha meg kéne tippelnünk, a hiba forrása a rezgéscsillapító hangszóró bufferelése körül lehet és ez okozhatja a pukkanó hangot a lejátszás végén. Ha valóban csak erről van szó, az még nem jelenti a világ végét, újraprogramozni nem nehéz és könnyen javítható egy update segítségével. Meg látjuk, milyen gyorsan lesznek képesek orvosolni, és mennyire egyszeri problémáról van szó.

forrás: imagazin.hu