5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

A YouTube Music végre támogatja az offline letöltéseket asztali számítógépen

A YouTube Music mostantól lehetővé teszi az asztali felhasználók számára, hogy zeneszámokat töltsenek le offline lejátszáshoz, hasonlóan a mobilalkalmazás-funkcióhoz.

  • Néhány felhasználó számára már elérhető az offline letöltés, a „Mentés a könyvtárba” gombbal és a letöltések jelzőjével.
  • Nem világos, hogy a funkció csak a YouTube Music Premium előfizetőkre vonatkozik-e, de javítania kell a felhasználói élményt a korlátozott csatlakozási lehetőséggel rendelkezők számára.

Ha streaming szolgáltatást használ zenehallgatáshoz és tudja, hogy nem mindig állandó az internetkapcsolata, akkor ezekben az esetekben segít, ha lehetőség van fájlok letöltésére offline hallgatáshoz. A Spotify például lehetővé teszi prémium előfizetői számára, hogy dalokat töltsenek le az alkalmazásba offline használatra.

A YouTube Music automatikusan ugyanezt teszi az intelligens letöltésekkel, sőt a tavalyi év végén odáig ment, hogy automatikusan letöltődő podcastokat is hozzáadott. De ez mind csak a mobilalkalmazásban volt – a YouTube Music most némi szeretetet mutat azoknak az asztali felhasználóknak, akik szeretnének letölteni dalokat offline lejátszáshoz.

A 9to5Google észrevette, hogy a YouTube Music asztali verziója elindítja offline letöltési funkcióját. Bár még nem minden felhasználó kapta meg a funkciót, vannak, akik egy album vagy egyetlen oldal böngészése közben vették fel rá – itt megjelenik a „Mentés a könyvtárba” letöltési gomb, és egy letöltésjelző ugrik fel, ha az opciót választja.

Miután elkezdi gyűjteni a fájlokat offline használatra, egy új Letöltések lap jelenik meg, amikor felkeresi a YouTube Music Könyvtár oldalát. Ha fenn tudja tartani az aktív internetkapcsolatot, azaz legalább 30 naponta egyszer, a letöltések érintetlenek maradnak. Egyelőre úgy tűnik, hogy a funkció csak a YouTube Music webalkalmazásban működik.

Egyelőre nem világos, hogy a funkció csak a YouTube Music Premium előfizetők számára lesz elérhető-e, hasonlóan a többi streaming szolgáltatás által használt modellhez. A Google még nem jelentette be hivatalosan, hogy a funkció elindult, ezért lehet, hogy még mindig csak bizonyos felhasználókra korlátozódik. Ennek ellenére a dalok offline hallgatáshoz való letöltésének lehetősége javíthatja a szolgáltatás használatát.

Forrás: telefonguru.hu

Kép forrása: variety.com