5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

A Google Chrome-ba integrálódik a Gemini

A Google MI-modellje, a Gemini integrálódik a vállalat számos meglévő termékébe, köztük a Chrome címsorának praktikus parancsikonjába. Hamarosan a „@gemini” gyorscímkével lehet majd elérni a Geminit, hogy közvetlen kapcsolatba léphessünk vele.

A Google Chrome címsorát a vállalat „omniboxnak” nevezi, utalva arra, hogy a böngészőben számos szerepet tölt be, és más hasonló, már létező gyorsbillentyűkkel is rendelkezik, mint például a „@bookmarks” vagy a „@history”. Mostantól ugyanilyen gyorsan meg tudja majd nyitni a Geminit, ha beírja a „@gemini” szót a kérése, kérdése vagy egyéb bevitele mellé, amely azonnal megnyitja a Geminit, hogy válaszoljon.

A frissítés nem sokkal azután érkezett, hogy a Chrome címsorát a Google jelentős MI-infúzióval látta el, amellyel az ajánlásait idővel okosabbá-, és az egyéni preferenciákhoz igazodóvá teheti, így ezzel a fejlesztéssel párosulva jelentős javulást vehetünk majd észre az általános böngészési élményben – állítja a vállalat.

A 2024-es év a Google új, beszédes MI-je számára mozgalmas volt, és több fejlesztést is kapott, amelyek közül kiemelkedik a Gemini bővítése, hogy több nyelvet is támogasson.

A vállalat Android és iOS rendszereken is biztosítja az alkalmazások támogatását a Gemini számára. A dedikált alkalmazás Androidra a Google Play áruházból érhető el, vagy a Google Assistant alkalmazáson keresztül lehet a Geminihez csatlakozni. Az iOS-felhasználók számára pedig a Google Search alkalmazásban található meg a Gemini-hozzáférés.

A Google magabiztosabbnak és elkötelezettebbnek tűnik a Gemini iránt, mint a Bard felé volt, de ha egy újabb slágerterméket szeretne, amely a felhasználók egyik alapdarabjává válik, akkor nem lesz könnyű dolga. Chatbotként a ChatGPT-vel kell megküzdenie, és még mindig lemaradásban van a Google Assistanttal szemben. Habár a vállalat jól tudja, hogyan kell olyan termékeket készíteni, amelyeket az emberek szívesen használnak, az iparági megfigyelők továbbra is szkeptikusak a Gemini pozíciójával kapcsolatban, mivel sokan úgy gondolják, hogy nem ér fel a versenytársakkal.

Meglátjuk, mit tartogat még a Google a tarsolyában, és remélhetőleg május 14-én, az I/O 2024-en  – a fejlesztőkre összpontosító éves konferencián – bemutatja majd a terveit.

Forrás: itbusiness.hu

Kép forrása: gadgets360.com