5000 Szolnok, Muskátli u. 2/A

A Gemini már a Gmailben, Docsban, Sheetsben is elérhető

Ha úszunk az e-mailekben, és már nem találjuk meg egykönnyen, amit keresünk, a Google Gemini most a segítségünkre siethet a Gmailben, de a Docsban és a Sheetsben is ott lapul, ahogy az összes Google-office szolgáltatásban.

A Google integrálta Gemini mesterséges intelligenciáját a gmailbe webes és mobilplatformokon egyaránt, MI-alapú e-mail támogatást kínálva. A Gmail webes verziójában a Gemini az oldalsávban jelenik meg, olyan javaslatokkal, mint az „e-mail összefoglalása”, a „Teendők listázása ebből az e-mailből” és „Válaszjavaslatok”. Mobil applikációban a felső gomb gyors e-mailes összefoglalókat tesz elérhetővé.

A Google egy blogbejegyzésben ismertette a Gmailbe érkezett mesterséges intelligencia funkciókat, és kitértek arra is, hogy az „e-mail összefoglalása” funkció már elérhető iOS és Android rendszereken is. A Gemini segítségével ezt követően gyorsan csökkenthetők a hosszú e-mail-szálak, és segítséget kaphatunk a nehezebb válaszok megfogalmazásához is. A Gemini azonban jóval többre képes, mint egy egyszerű összefoglaló létrehozására, kérdéseket is feltehetünk, és konkrét információkat is előáshatunk a beérkező levelek mappájából és a Google Drive fájljainkból.

A Gemini 1.5 Pro verziója került bevezetésre, ami a továbbfejlesztett verzió, és három fő innovációt tartalmaz: jelentősen több memória áll rendelkezésre a kontextus számára, az információk mélyebb megértésére képes és szupergyors a feldolgozási sebessége. A Gemini igazi ereje ugyanakkor a közvetlenül feltett kérdések megválaszolásában rejlik. Nem kell szégyenlősködnünk, természetes beszélgetést folytathatunk vele, és bármit megkérdezhetünk az e-mailjeinkről.

A Dokumentumok alkalmazásban az MI-chatbot a fogalmazásban, összefoglalók készítésében, finomítások ajánlásában és kreatív új tartalom létrehozásában segít a többi fájlunkból. A sheetsben segít a táblázatok létrehozásában, képletek megalkotásában és a különféle funkciók lépésről lépésre történő magyarázatában. A Diákban segíthet egyéni képek készítésében és prezentációk összefoglalásában. Eközben a Google drive egyszerre több dokumentumot is össze tud foglalni anélkül, hogy azokat külön-külön megnyitná.

Forrás: itbusiness.hu

Kép: bulksignature.com